Friday, August 20, 2010

Napravite sami ovu ogrlicu

Za ovu ogrlicu potreban vam je glinamol ili neka od gotovih smjesa za oblikovanje koje možete kupiti u hobby art prodavnicama ( one su praktičnije jer su već obojene ), zatim jedna stara ogrlica (ili perlice i žica ako želite da ogrlicu napravite sami) , bakarna boja , bezbojni lak ili lak za nokte u boji .


Počnite sa masom za oblikovanje , razmekšajte je rukama i oblikujte loptice.



Od svake loptice odvojite mali komad koji oblikujte u formu kruga i od svakog oblikujete po jednu laticu .Pupoljak je prvi i on je čvršće slijepljen , dok ostale latice slažete po želji i to tako da je svaka iduća veća .Oblikujte latice, stanjujte i izvlačite masu . Igrajte se . Na taj način će vaša ruža izgledati realističnije. Pogledajte kako to radi Cate sa  See Cate Create.













Kada ste dobili ružu , na kraju , tanjim nožem ili još bolje skalpelom odsijecite donji dio .Cilj je da ruža bude što pljosnatija kako ne bi stršila sa ogrlice.Napravite rupicu kao na slici , a zatim ostavite masu da se dobro osuči ili je pecite u rerni  ( zavisno od uputstva proizvođača ).






Na kraju , ruže prebojite i lakirajte ( po želji ).Za to vam može poslužiti i lak za nokte u boji ili bezbojni .Za vintage izgled premažite osušenu i obojenu ružu bojom bakra ili starog zlata (kao na slici dole ) i odmah je obrišite. Boja treba da je nanešena u nešto debljem sloju kako bi se prilikom brisanja zavukla u šupljine.







Nanižite perlice , ili iskoristite neku staru ogrlicu .Dodajte vašu ružu , satensku mašnu ili dr. i eto....Svaka čast!





Pozdrav!





No comments:

Related Posts with Thumbnails