Sunday, December 12, 2010

Cinderella dress - mala Pepeljuga!

Ne znam kako druge djevojčice ovog uzrasta , ali moja dvoipogodišnja ćerkica naprosto obožava Pepeljugu . Sve nam je u znaku Pepeljuge  - bojanke , Pez kutijice , puzzlice , jastuci .....
Idući petak u vrtiću imamo vrlo posebnu zabavu - dječiji maskenbal pa smo zajedno odlučili da bude mala Pepeljuga.
U principu , haljina treba da je plava sa po kojim bijelim ukrasom. Sašila sam je , onako , iz glave što bi rekli . U ovu malecku haljinu otišlo je samo u podsuknju tri metra tila . Suknja je šivana iz jednog komada tzv. puni krug. E, taj puni krug nam je uzeo gotovo sav plavi materijal pa smo gornji dio morali da kombinujemo od bijelog i plavog.
Evo konačnog rezultata.


Šta mislite ? Pepeljuga ili Alisa u zemlji čuda?



Nije loše s obzirom da smo je sašile za jednu noć i pola idućeg jutra. Šta ćete , kad imate malu djecu krećete se i sve radnje obavljate natprirodnom brzinom kao da ste lik iz Zvjezdanih staza.Wawoooom!


Ona je oduševljena.


A to je najvažnije.

Pozdrav!

4 comments:

Unknown said...

a slatkica mala! haljinica je odlična a curica je za 5!

Bebi Cipelice handmade by Cipelice Skitalice said...

Hvala Tea ! Vjeruj mi , ti si jedna od osoba koje su me inspirisale da radim to što radim i dijelim sa svima vama.Samo me je trebalo malo pogurati i to je sve. Hvala ti od srca !

Anonymous said...

Baš je lijepo vidjeti da netko izrađuje kostime za maskenbal! Obično to budu kupovni kostimi iz robnog centra. Znam jer radim u vrtiću i kad je bio maskenbal, posebno smo molili roditelje da izrade kostim zajedno s njihovim djetetom. Rezultat toga je bio jedan home made kostim princeze i deset Spidermana :-) Malo pretjerujem ali, tako je nekako bilo... Pozdrav, Silvija

Bebi Cipelice handmade by Cipelice Skitalice said...

Hvala teta Silvija. Znam o čemu govorite jer slična je situacija i kod nas.Tako smo npr. u vrtiću prije par dana imali ukrašavanje čarapica za poklone .Samo nas nekoliko je čarapice sašilo i ukrasilo svojim ukrasima, svi drugi su imali kupovne čarape i plastične ukrase s jelke.I meni je žao što više roditelja ne radi djeci kostime , maskenbal bi svakako bio interesantniji a da ne govorim o dječijoj sreći što na taj dan oni imaju soj kostim koji nema niko drugi :)

Related Posts with Thumbnails